MOS dag

 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSi2gwdkyABlgByi7e6Ad22vTRA52Mgjl_cCwoWhzRNODaueTbkMOS dag

 

 

 

Op woensdag 25 februari 2015 was het eindelijk zover! Onze grote MOS(milieu op school) dag stond op het programma. Zowel bij de kleuters als bij het lager kwamen er verschillende werkgroepen aan bod. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren zodat we op onze school het tweede MOS logo kunnen behalen. Per geslaagde werkgroep, kregen de leerlingen een klein MOS logo. Hier een klein verslagje van elke werkgroep:

 

 

 

Kleuters

 

 1. Verhaal: De bloemen van Jules

  Bij juf Jacobine kregen de kleuters het verhaal te horen van Jules die zonnebloemen zaaide in de tuin. Elke dag gaf Jules de bloemen water tot ze heel groot waren. Vervolgens gaf Jules aan iedereen een zonnebloem: Mama, papa, opa, de buurman,…

 2. Beweging en spelen met lege flessen

  Juf Tamara haalde haar beste dansbewegingen en spelletjes boven met lege flessen. Dit gebeurde op leuke muziek en zorgde voor heel wat spelplezier!

 3. Eten voor de vogels

  Bij juf Noortje maakten de kleuters lekker eten voor de vogeltjes. De kleuters lijmden eerst rolletjes om ze vervolgens in vogelzaad te rollen. Touwtje rond en in de boom hangen. Smullen maar vogeltjes!

 4. Zaaien

  Bij juf Lien maakten ze met lege flessen een mannetje dat ze opvulden met potgrond en tuinkers. Water geven en laat het haar van het mannetje maar groeien!

 

Lager

 

 1. Ophalen van zwerfvuil

  Samen met juf Els en juf Marleen haalden de kinderen zwerfvuil op in de schoolomgeving. Meldert heeft er nog nooit zo proper uit gezien. In totaal hebben de kinderen 54 kg zwerfvuil opgehaald!

 2. Kledij maken van recyclage materiaal

  Uit recyclage materiaal maakten de kinderen samen met juf Sandra, juf Elke en juf Shana prachtige kleren voor onze MOS modeshow. Uit alle kinderen haalden we de 15 beste voor de modeshow.

 3. Compost meester

  Naar jaarlijkse gewoonte kwam ook de compost meester langs voor een woordje uitleg rond composteren, ook dit jaar was het weer zeer leerrijk. De kinderen maakten ook zelf potgrond van onze eigen composthoop.

 4. Zaaien en werken in de tuin

  Juf Anne en juf Maaike trokken hun mooie botten aan om zich samen met de kinderen uit te leven in de tuin. Onze tuin heeft er nog nooit zo prachtig uit gezien. Nu is het wachten tot de zomer voor we de mooie bloemen in de tuin kunnen zien. Ook zaaiden ze in lege flessen radijsjes. Elke klas kreeg zes flessen om de plantjes verder te verzorgen en de groei ervan te zien.

 5. Insectenhotel

  Onze techneut juf Anja maakten samen met de kinderen een heus insectenhotel. Het resultaat mag er zijn! Vanaf nu kan je het insectenhotel bewonderen achteraan in de tuin.

   

  Bedankt aan alle leerkrachten en leerlingen om zich zo in te zetten voor de MOS dag!

   

   

 

Afdrukken E-mailadres

Contacteer onze school

Meldert - Dorp 19
9310 Meldert
Oost-Vlaanderen

Telefoon:

052/35 65 03

Mail

Klik hier om de directie te contacteren

Klik hier om het secretariaat te contacteren